Descripció

És un edifici del segle XVIII, en el qual es poden individualitzar l’absis i les capelles laterals. A la façana de ponent està la porta d’arc de mig punt amb dovelles ben treballades. La dovella central té en relleu la data 1773 amb la creu de Sant Joan al centre, que és també la data del retaule que es troba a l’interior. La façana està coronada per un campanar d’espadanya de dos ulls. Darrere del qual hi ha la caixa per poder accedir a les campanes.

A la mateixa façana hi ha una placa de marbre vermell amb la inscripció:  “PLAZA DE LA CONSTITUCION 18 † 21”. Que fa referència a la Constitució de Cadis de 1812 “la Pepa”.

La nau presenta una planta rectangular coberta per una volta de canó sostinguda per uns  pilars adossats a la paret dels quals arrenquen arcs diafragma de mig punt.

A ponent de la nau es troba un petit cor de fusta on trobem un exemplar de “Manufacturas Blasco de Relojes Públicos” de Roquetas, Tortosa.

L’absis està ocupat pel retaule barroc del 1773, un supervivent de la destrucció del 1936. És de fusta policromada amb ornaments decorats amb làmines d’or. Està dedicat a Sant Joan Baptista i reprodueix quatre escenes del Nou Testament relacionades amb la vida del sant.

Al mur de la façana SE hi ha un rellotge de sol de grans dimensions.

Imatges