Descripció

Guils Fontanera és una àrea d’una gran bellesa natural que acull una estació municipal d’esquí nòrdic. Gràcies a la situació geogràfica, en un vessant d’influència atlàntica, compta amb més temps d’innivació. Quan el centre esportiu i lúdic està a ple rendiment pot oferir a l’esquiador fins a 34 km de pistes d’esquí nòrdic, 12 km. de circuits de raquetes i una zona habilitada per trineus. L’estació gaudeix també d’unes magnífiques vistes panoràmiques de tots els cims i la vall de la Cerdanya.

Serveis

L’estació disposa d’un servei de lloguer amb equips d’esquí clàssic, equips d’skating, raquetes i trineus pels més menuts.

Quan el complex està a ple rendiment ofereix al fondista 34 km de pistes de diferents nivells: 6 de verdes, 3 de blaves, 7 de vermelles i una de negra, totes elles comunicades. L’estació compta amb 4 circuits de raquetes

Guils Fontanera té una plantilla de monitors que us acompanyaran en aquesta aventura de l’esquí de fons. Tant si voleu començar a esquiar com si voleu perfeccionar la vostra tècnica sigui de clàssic o d’skating. Els col·legis disposen també d’una programació per dies o per setmanes.

El bar restaurant de l’estació és un lloc ideal per recuperar forces amb un bon àpat. Al menú hi podreu triar plats típics de Cerdanya (trinxat, peus de porc amb nap, escudella, guisats, carn a la brasa…) També hi ha menú infantil, entrepans… El bar restaurant és obert tot l’any excepte el mes de vacances. 

L’estació disposa d’una màquina llevaneus per mantenir la carretera d’accés en condicions òptimes, tot i que es recomana portar sempre les cadenes al cotxe. La carretera es tanca, a l’alçada del poble de Guils de Cerdanya, de les 17 h a les 9h del matí –a la temporada d’hivern (finals de novembre a finals d’abril). L’aparcament té una capacitat d’uns 500 vehicles a la base de l’estació. 

Estació Municipal

Any obertura: 1992

Cota mínima i màxima: 1905-2080 m.

Total circuits: 34 km.

Circuit més llarg: 15 km.

Circuit skating : 8 km.

Circuits amb raquetes: 2 – 2,5 – 3 – 4,5 km.

Zona habilitada per trineus.

Servei mèdic : primers auxilis

Imatges