Descripció

Des de Meranges podem accedir fàcilment per la carretera de muntanya de 10km al refugi de Malniu, a 2.138m d’alçada. La carretera està oberta al transit tot l’any excepte uns pocs mesos d’hivern (segons la innivació). Consulteu sempre els seu estat a la pàgina del mateix refugi. Al refugi de Malniu, emplaçat de manera discreta i dins un paisatge d’alta muntanya, es pot dormir i acampar. Hi ha servei de menjars i begudes, així com barbacoes i lavabos. Us trobeu en un dels refugis més actius, concorreguts i en permanent millora de la comarca. 

Des del refugi podem realitzar algunes de les excursions mes maques i emblemàtiques de la Cerdanya:

A. Estany de Malniu a tan sols 30 minuts i per un sender  (119) ben senyalitzat. 

B. Estanys dels Engorgs. Es necessiten unes 6 hores per fer l’excursió. Del refugi seguirem el GR-11, correctament senyalitzat, i en 2:30h arribarem als llacs i podrem gaudir d’un impressionant paisatge d’alta muntanya i llacs glacials. Podem fer una ruta circular per veure tots els llacs en una hora i tornarem pel mateix GR-11.

C. Ascensió al Puigpedrós, de 2.914m. Es una ascensió d’alta muntanya que transcorre per prats alpins, amb uns 800 metres de desnivell. El cim es un mirador espectacular i la vista avarca des del Canigó fins a l’Aneto.

També hi ha un bon repertori de curtes excursions de mitja muntanya sortint de Meranges mateix. Podeu trobar totes les possibilitats a les diferents guies especialitzades de la mateixa comarca, a les aplicacions o senzillament mirant en el mapa municipal de la zona. 

Imatges