Descripció

El terme de Guils té una extensió de 22,28 km2. El municipi està format pels nuclis de: Saneja (78 h), Sant Martí d´Aravó (83 h), Sant Martí de Cerdanya(Puigcerdà Residencial) (62 h), i Guils (94 h).

És un municipi abocat principalment al sector agrícola i ramader. La bellesa que ofereix els seus paisatges ha fet de Guils un lloc de visita turística per excel.lència. El turisme ha potenciat la restauració de cases antigues i l´edificació d’urbanitzacions com Roc Foradat, Barri de Golf o l´Arboleda.

Guils té una forma allargada, limitant a Tramuntana amb els muncipis de Porta i la Tour de Querol, a Llevant amb la Tour, Enveig i Puigcerdà, a Migjorn amb Bolvir i Puigcerdà i a Ponent Bolvir i Ger.

Les pistes d´esquí nòrdic “GUILS FONTANERA” són un dels màxims atractius turístics . Per accedir-hi cal arribar just fins l´entrada al poble de Guils, on es troba la cruïlla de la pista que mena a la muntanya, hi ha 7 km per arribar al pla de Fontanera a 1900 m. Les pistes tenen un desenvolupament d´uns 40 km al bell mig del bosc; hi ha serveis de lloguer d´esquí, de monitors, de bar-restaurant i zona d´estada.

Imatges