Descripció

A Ordino Arcalís no et pots perdre el mirador – rellotge solar situat al pic de Peyreguils, a 2.701 metres d’altitud i a pocs metres de la divisió geogràfica entre Andorra i França. Aquest pic forma part del circ de Tristaina, juntament amb el pic de Costa Rodona, el pic de Tristaina, el pic de Creussans i el pic de Cabanyó.

El batejat com a Mirador Solar de Tristaina, ideat per Joan Viladomat, l’Arquitecte Toni Riberaygua, l’Enginyer Civil Sergi Riba i l’Enginyer d’estructures Lluis Moya. Consta d’una esfera metàl·lica en suspensió de 25 metres de diàmetre i una amplada d’1,25 metres suspesa sobre el terreny i amb vista als llacs de Tristaina i a la vall d’Ordino.

Per gaudir d’aquestes vistes cal agafar el telecabina de Tristaina i després el telecadira de Creussans. El primer tram, de 10 minuts de durada, surt de l’Hortell i arriba fins al peu del restaurant de la Coma: una passejada panoràmica digna d’admiració. A continuació, hi ha el segon tram, un trajecte d’uns 15-20 minuts al telecadira de Creussans durant el qual es pot admirar l’entorn natural i paisatgístic de la vall. Ja a dalt del telecadira de Creussans comença el camí de muntanya d’uns 15-20 minutscaminant fins a arribar al mirador que enguany es converteix, a més a més, en el punt de sortida de diverses rutes de senderisme. Les vistes et deixaran sense paraules!

Et recomanem portar calçat de muntanya, adequat per caminar en aquest tipus de terreny.

Imatges