Descripció

Prats i Sansor és el municipi més petit de la comarca, situat al mig de la Plana de la Cerdanya, s’estén des dels turons de Castellar (1318m) i de Torrelles (1305m).

La carretera local d’Alp a Bellver de Cerdanya travessa tot el terme de llevant a ponent, passant pel Pla i per Prats.

Comprèn el poble de Prats, que és el nucli, Sansor, el barri Capdevila i la urbanització “El Pla”.

Prats: El centre del municipi, on està ubicat l’ Ajuntament, l’escola Sant Serni, el consultori mèdic i el Local Social. Zona amb cases de pagès antigues, algunes restaurades i habitatges moderns.

Sansor: Situat al bell mig de la plana, al Pla de la Ribera i prop del Tossal de Balltarga,  hi ha les ruïnes de l’església de Sant Miquel. En el lloc conegut com a Coll de saig s’hi troba el Jaciment arqueològic de Motlleó.Foren rellevants les mines de lignit, explotació a cel obert i l’observatori astronòmic.

Barri Capdevila: Cal destacar-hi, als afores, una creu de ferro, des de on es pot admirar una bonica panoràmica de la Cerdanya. Està situada l’ església parroquial de Sant Serni construïda cap al final del segle IX o a principis del X.

Urbanització “El Pla“: Zona residencial que ocupa una extensió de 89 hectàrees nascuda a partir del desenvolupament d’un projecte urbanístic del 1965. Majoritàriament hi trobarem xalets, però també hi ha una zona industrial i hotelera.

Imatges