Descripció

Centre històric – Safareigs municipals – Espai natural de la desembocadura del riu Foix

La ruta de l’aigua la iniciarem a la plaça del Castell on hi ha el castell de Cubelles, l’exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel i l’Oficina Municipal de Turisme. Si agafem el carrer Doctor Juncà arribarem a la plaça de la Vila. Entre la plaça i el carrer Major hi ha la font del carrer Majorfont del Lleó, on veurem una inscripció que recorda l’homenatge de la població de Cubelles a un dels seus fills més il·lustres, l’americano Joan Pedro i Roig, que va ser l’encarregat de portar l’aigua potable a Cubelles i de fer construir les dues fonts públiques, una d’elles ubicada al carrer Major i l’altra al carrer Sant Antoni.

 

Si passem per davant de l’Església i agafem el carrer Colom, arribarem fins a la plaça de la Font per contemplar la font del carrer Sant Antoni, font amb abeurador.

Un cop a la plaça de la Font, es pot contemplar l’edifici de l’Aliança, que s’ha rehabilitat per a l’entitat local, la Societat Recreativa l’Aliança, entitat a la qual pertany l’edifici.

Des d’allà ens dirigirem cap als safareigs municipals i passarem de tornada pel carrer Colom, farem cap davant del monument a l’11 de setembre que porta per nom El geni i la força bruta, obra d’Anselm Cabús, i arribarem fins a la plaça de la Vila, on veurem la casa on va néixer Charlie Rivel i el rellotge de sol de cal Capdet, que data de 1857, i ens endinsarem als carrers més estrets, des del carrer Almirall fins a arribar al carrer Raval núm. 7, on hi ha els safareigs municipals, espai que va ser cedit per Joan Pedro i Roig l’any 1882 i que s’ha rehabilitat recentment. Des dels safareigs ens dirigim cap al carrer Rec fins al carrer Raval del torrent i, tot resseguint la llera del riu Foix fins al final, arribarem fins a la desembocadura del riu Foix, espai natural protegit on desemboca el riu i que forma part de la Xarxa Natura 2000.

Comença el Joc: https://studio.playvisit.com/app/2125

Imatges