Descripció

Charlie Rivel i Cubelles

La ruta Charlie Rivel ens portarà a descobrir diferents elements del municipi relacionats amb la figura del pallasso cubellenc. Josep Andreu, més conegut amb el nom de Charlie Rivel, va néixer a Cubelles el 23 d’abril de 1896 durant una gira dels seus pares: la funàmbula occitana Marie Louise Lasserre i el  trapezista Pere Andreu, nascut al barceloní barri d’Hostafrancs.

El punt de partida de la ruta és el Castell de Cubelles on trobem ubicades l’Oficina de Turisme i l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel. Abans d’iniciar la ruta us proposem la visita a l’exposició. Charlie Rivel, l’universal pallasso català (1896-1983), era un completíssim artista de circ; al Charlie Rivel pallasso només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic.

Entre altre material, a l’exposició podrem trobar diversos objectes relacionats amb les seves actuacions i nombrosos premis que va rebre durant la seva carrera.

Es disposa d’imatges d’actuacions i la biografia en set llengües (català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i rus).

La col·lecció també mostra diversos vestits artístics de la seva filla  Paulina Schumann, que va ser una de les més prestigioses genets de circ. Els vestits es complementen amb diversos premis i fotografies  de l’artista.

Després d’haver visitat l’exposició, ens dirigirem a la plaça de la Vila on hi ha l’Ajuntament. Si ens situem al costat dret hi trobem una placa que recorda la casa natal de Charlie Rivel.

Tot fent un tomb pel voltant de la rectoria, arribarem a l’església de Santa Maria de Cubelles, església on van batejar el nadó amb el nom de Josep.

Sortint de l’església a mà dreta, passarem pel carrer Colom per anar a trobar el carrer Nou que ens portarà al cementiri municipal situat al carrer Mossèn Miquel Cortí. Allà podem visitar el panteó familiar de Josep Andreu Lasserre,‘Charlie Rivel’ que, des del juliol de 1983, reposa al costat de la seva primera esposa, Carmen Busto Rinker (1900-1972).

Un cop visitat el centre històric i partint del castell de Cubelles, ens dirigim cap a la zona de la platja pel passeig Narcís Bardají.

Al final de passeig trobem la plaça Pau Casals, continuem baixant en direcció a mar i passem pel pas sota la via del ferrocarril. Arribant a la plaça del Mar podrem observar el monument dedicat a Charlie Rivel, fill predilecte de la vila i nascut a Cubelles, obra de Guillermo Marín que data de 1980. En aquest punt finalitzaríem la ruta de Charlie Rivel.

Comença el Joc: https://studio.playvisit.com/app/2126

Imatges