Descripció

Plaça del Castell, Les Salines, Platja de la Mota de Sant Pere, Espai natural de la desembocadura del Foix.

 

Fàcil.

Durada: Dues hores, a peu.

100% Ciclable (recordar que al Passeig Marítim no és permès anar amb bicicleta).

Itinerari pensat per fer-lo en família, de menys de vuit quilòmetres de llargada i d’unes dues hores de durada, sense comptar aturades i a un ritme normal d’excursionista. No hi ha cap tipus de desnivell, el recorregut és molt planer i no presenta dificultats específiques.

La ruta discorre a través d’una petita zona agrícola anomenada Mars Mortes, nom que prové de les aigües estancades que es formaven antigament a la plana amb el moviment de la línia de la costa. En aquest indret us trobareu amb el món de la pagesia i podreu observar una forma d’energia no tan contaminant (una bomba d’aigua que fa servir la tracció animal).

Tot seguit arribareu a la costa, on podreu gaudir de la mar, de la remor de les onades que trenquen i de la seva olor característica, tot passejant pel passeig de la Mar Mediterrània o per la sorra de la platja de la Mota fins a l’espai natural de la desembocadura del riu Foix. L’espai forma part de la Xarxa Natura 2000 de la UE i va ser declarat zona d’especial protecció per a les aus. En aquest preciós indret s’han habilitat uns miradors perquè els visitants puguin gaudir d’aquest espai sense que això perjudiqui els ocells ni la vegetació.

Després de gaudir del passeig Marítim, enfileu cap a la muntanya, passeu la via del tren i als jardins de Gaudí uns gronxadors faran les delícies dels més menuts. Per acabar l’itinerari podeu fer una visita a l’exposició permanent dedicada a Charlie Rivel, ubicada al costat de l’Oficina de Turisme, a la plaça del Castell.

Comença el Joc: https://tuit.cat/6b41f

Imatges