Descripció

Plaça del Castell, Costa Cunit, Costa d’en Serra, El Foix.     

Fàcil

Durada: tres hores, a peu.

100% Ciclable. Alguna pujada força tècnica, abans d’arribar a Costa Cunit.

Aquest itinerari circular, que recorre una mica més de vuit quilòmetres i presenta un desnivell de cent seixanta metres, té com a punt de partida Cubelles. Transcorre entre el Garden Center (seguint el pal indicador) i el riu Foix, després de les naus industrials, més tard creua l’autopista i puja suaument per la pineda més important del municipi. Es tracta d’una pineda típicament mediterrània, on podreu observar plantes com el bruc, algun margalló i, amb una mica de sort i silenci, potser veureu fins i tot un esquirol. Al llarg del camí que transcorre pel bosc trobareu clarianes des d’on es poden contemplar unes magnífiques vistes de Cubelles i la plana de Vilanova i la Geltrú.

Poc abans d’arribar a la urbanització de Costa Cunit, veureu una de les masies més maques dels voltants, anomenada Puigdetiula, i un cop a la urbanització, al carrer Urà,  trobareu un petit mirador amb unes vistes impressionants del puig de l’Àliga, la Talaia, el Montgròs, les muntanyes del massís del Garraf i el mar, tot un veritable espectacle.

En aquest recorregut, i quan canvieu la direcció (de nord a sud) i us dirigiu de nou a Cubelles, entrareu en la zona de la costa d’en Serra, on podreu veure la pedra calcària, típica del Garraf, que aflora a la superfície i es deixa dibuixar per l’acció de l’aigua. És curiós mirar cap a Cubelles i veure al campanar de l’església de Santa Maria, com si fos una fita i punt de mira del rumb que cal seguir.

Molt a prop de la carretera asfaltada, a la qual us porta aquest itinerari, i després de creuar el fondo d’en Salvi, a mà dreta, trobareu un pi de dimensions molt respectables.

Anireu a buscar el llit del riu Foix fins a arribar a la carretera de Mas Trader. Deixeu a  l’ esquerra el Molí de la Palma i entreu a Cubelles pel carrer dels Horts, que forma part del nucli antic de la vila. Passant per davant de l’església arribareu a la plaça del Castell,  que és el final de l’itinerari.

Recordeu que al costat de l’Oficina de Turisme hi ha l’exposició permanent dedicada al pallasso Charlie Rivel.

Comença el Joc: https://tuit.cat/f0wsw

Imatges