Descripció

La Séquia Major és un espai natural protegit pel Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 1992. Aquesta zona humida litoral de 17’3 hectàrees situada a la Pineda Platja (Vila-seca) forma l’aiguamoll de major interès entre el Delta de Llobregat i el Delta de l’Ebre. 

L’accés a la Séquia Major està regulat i guiat durant els mesos en els que les aus no nidifiquen, d’agost a febrer. L’espai destaca per la biodiversitat i la presència de moltes espècies. Allà hi trobaràs comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres; i també animals singulars, com el fartet (Aphanius iberus) o la tortuga d’aigua europea (Emys orbicularis), espècies que no podràs veure en gaires altres indrets del territori català perquè estan en perill d’extinció. 

Les visites a la Séquia Major són gratuïtes i aptes per a totes les edats. En elles s’expliquen la història de l’indret i els seus valors naturals, s’interpreten les rastres d’activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s’observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l’espai.

Imatges